1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. PlayStation 5 tanıtım tarihi sonunda netleşti!
PlayStation 5 tanıtım tarihi sonunda netleşti!

PlayStation 5 tanıtım tarihi sonunda netleşti!

Sony PlayStation 5’i ne zaman tanıtacak? İşte PlayStation 5 tanıtım tarihi.

A+A-

Koronavirüs salgınından ötürü 2020’ye ait tüm planlar alt üst oldu diyebiliriz. Salgın nedeniyle küresel çaptaki pek çok etkinlik gerçekleştirilemedi. Bu yüzden teknoloji dünyasına ait pek çok yenilik de sergilenemedi.

2020 oyun dünyası açısından da önemli bir yıl olacaktı. Çünkü hem Sony, hem de Microsoft yeni nesil konsollarını bu yıl içerisinde oyun severlerin beğenisine sunmayı planlıyordu. Aslına bakılırsa hala bu plandan sapılmış değil. Lakin şimdiden iki konsolunda 2021’in ilk çeyreğine kadar belli sayılarda üretileceği ve stok sıkıntıları yaşanacağı söyleniyor.

PlayStation 5 tanıtım tarihi sonunda netleşti!

Öte yandan oyun sektörünün güvenilir kaynaklarından biri olan Daniel Ahmad, iki konsolun Haziran ayında tam anlamıyla sergilenmesinin planlandığını açıkladı. Yani bu konsola özel oyunlar ve içerikler Haziran ayında tamamen oyun severlerle paylaşılacaktı.

Lakin koronavirüs salgınından ötürü hem Microsoft, hem de Sony yeni nesle ilişkin duyuruları Mayıs – Temmuz periyoduna yaymaya karar vermişler.

Ahmad tarafından sızdırılan rapora göre Sony PlayStation 5 tanıtımını Mayıs ayında gerçekleştirecek. Zira bu bilgi VGC, EuroGamer ve IGN gibi oyun mecraları tarafından da doğrulanmış durumda.

Yani PS5 tanıtımının Mayıs ayında gerçekleşeceğine artık kesin gözüyle bakabiliriz. Muhtemelen bu konsola özel olarak yayınlanacak olan oyunlar da Temmuz ayına kadar netlik kazanacaktır. Her iki konsolun satışa sunulması ise Kasım ya da Aralık ayında gerçekleşecektir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.