1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pompeo: Trump tweet atana dek işbaşındayım
Pompeo: Trump tweet atana dek işbaşındayım

Pompeo: Trump tweet atana dek işbaşındayım

'ABD Dışişleri Bakanı görevine daha ne kadar devam edeceği' sorusuna esprili yanıt veren Pompeo, "Trump bir tweetle beni atana dek" dedi.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 Ocak 2017'de koltuğa oturmasından beri kabinesinden kimler gelip kimler geçerken Mike Pompeo önce CIA Başkanı atanıp sonra Dışişleri Bakanlığına terfi etmesi ve hala göreve devam etmesiyle sivriliyor. 

'Eserek' halleriyle tanınan Trump'la çatışmaya, kapışmaya girmemeyi başaran nadir kabine üyelerinden biri olan Pompeo'nun selefi Rex Tillerson gibi kovulduğunu Trump'ın tweetinden öğreneceği bir günün gelip gelmeyeceği merak konusu.

Memleketi Kansas'ta bir foruma katılan Pompeo, 'Dışişleri Bakanı görevine daha ne kadar devam edeceği' sorusuna verdiği esprili yanıtla salondakileri güldürdü.

"Bir tweetle beni işten atana dak görevimin başında olacağım" diyen Pompeo, "En azından bugünlük bunu pek muhtemel görmüyorum" diye ekledi.

TILLERSON'IN MAKUS KADERİ

Eski ExxonMobil CEO'su Tillerson Trump'a uluslararası anlaşmalarda kalması için uyguladığı baskının bedelini Afrika turundan dönüşte Twitter'dan kovulduğunu öğrenerek ödemişti. Üstüne Trump'la söz düellosuna girdiğinden kovulduğunu öğrendiği sırada tuvalette olduğuna dair duyum Beyaz Saray tarafından sızdırılmıştı.

ABD Başkanları birinci ve ikinci dönem farklı dışişleri bakanlarıyla çalışabiliyor. Muhafazakar kanatın gözdesi Pompeo'ya gelecek yıl Kansa Senatörlüğü için yarışması yönünde Cumhuriyetçi Parti'den baskı var.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.