1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rabia Naz'ın ölümünü araştıran Metin Cihan'ın ifadeye neden çağrıldığı belli oldu
Rabia Naz'ın ölümünü araştıran Metin Cihan'ın ifadeye neden çağrıldığı belli oldu

Rabia Naz'ın ölümünü araştıran Metin Cihan'ın ifadeye neden çağrıldığı belli oldu

Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüyle ilgili süreci başından beri takip eden ve olayın duyulmasını sağlayan Metin Cihan'ın #bendegeziciyim etiketini kullandığı için ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

A+A-

Giresun'un Eynesil ilçesinde Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili süreci başından beri takip eden ve duyurulmasını sağlayan Metin Cihan, dün ifadeye çağrılmıştı.

İfade verdikten sonra Twitter hesabından açıklama yapan Cihan, #bendegeziciyim etiketini kullandığı için hakkında TCK madde 216 (halkı kin ve düşmanlığa tahrik) kapsamında soruşturma açıldığını belirtti.

Metin Cihan'ın açıklaması şu şekilde:

"İfademi verdim. Serbestim. Aşağıdaki twitte kullandığım #bendegeziciyim etiketi o gün tt'de 1. sıraya yükselmiş. Bu nedenle TCK 216 ( halkı kin ve düşmanlığa tahrik) soruşturması açılmış. Savunmamı da paylaşacağım. desteğiniz için teşekkür ederim.

​Gün boyu yanımda olan avukat @OzgurUrfa'ya ve destek mesajlarınız için hepinize teşekkür etmek istiyorum. Twitter hesabım ilk kez soruşturma geçirmiş oldu. Soru beklemediğimiz yerden geldi. Yok yere ortalığı hareketlendirdiğimi düşünüyorsanız affedin. Biraz kendiliğinden gelişti."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.