1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Redmi ve Honor savaşı başladı
Redmi ve Honor savaşı başladı

Redmi ve Honor savaşı başladı

Çinli telefon üreticisi Honor tarafından yapılan Xiaomi göndermesine Redmi'den yanıt geldi.

A+A-

Çinli markaların birbirleri arasında atışma ya da sözlü iletişime girdiği pek görülen bir durum değil. Ancak son günlerde yaşanan bir tartışma bu durumu değiştirecek gibi görünüyor. Huawei'nin alt markası Honor ve bir diğer Çinli üretici Redmi arasında yaşanan sözlü atışma sektörde konuşulan bir konu haline geldi.

Redmi ve Honor savaşı başladı

Honor'ın Başkan Yardımcısı Xiong Junmi, V20 modellerinin tanıtımında Xiaomi'ye gönderme yapmış ve "Honor V20 bir savaş sloganına değil, mobil telefon endüstrisini ilerletecek üst seviye teknolojilerin gelişime güveniyor" açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamada savaş sloganı göndermesi Xiaomi'nin Mi 9 modeline yapılmıştı. Zira bu modelin sloganı Savaş Meleği olarak duyurulmuştu.

Her ne kadar gönderme Xiaomi'ye yapılsa da yanıt Redmi'den geldi. Markanın genel müdürü Lu Weibing, bazı markaların kullandığı ToF kamera teknolojisinin (Time of Fligth isimli üç boyutlu özel bir kamera teknolojisi) müşterileri para harcamak için kandırmaya yönelik bir hile olarak tanımladı. Honor 20 View modelinde de kullanılan bu teknoloji ilk defa OPPO RX17 Pro'da kullanılmıştı.

HonorHuawei'nin alt markası olduğu gibi Redmi de Xiaomi'nin alt markası olarak biliniyor. Honor tarafından yapılan açıklamanın Redmi cephesinden yanıt bulması bu bağlantıya yorumlanıyor. Henüz bu tartışmaya ToF teknolojisini kullanan bir diğer Çinli marka OPPO'dan bir yanıt gelmiş değil. Ancak bu marka genelde bu tarz eleştiri ve tartışmalara girmemesiyle tanınıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.