1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'nın e-vize uygulamasına Moskova'da dahil olabilir
Rusya'nın e-vize uygulamasına Moskova'da dahil olabilir

Rusya'nın e-vize uygulamasına Moskova'da dahil olabilir

Rusya, elektronik vize uygulamasının yaygınlaştırılmasını planlıyor. Konuyla ilgili olarak Moskova, Soçi ve Kazan kentleri de elektronik vize verilen kentler arasına alınabilir.

A+A-

Rusya'da geçen yıldan beri Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 18 ülkeye 30 gün geçerli ve Vladivostok kentinde 8 gün kalma hakkı tanıyan elektronik vize sistemi uygulanıyor. Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Oleg Safonov, Rusya genelinde uygulamanın ülkeye turist akışının arttırılabileceğini söyledi.

İzvestiya gazetesine konuşan Rosturizm Başkanı Oleg Safonov, yabancı turistlerin Rusya'ya gelişini kolaylaştırmak için elektronik vize uygulamasının yaygınlaştırılması gerektiğini, prosedürlerin hafifletilmesiyle turist akışında yüzde 25-30 artış gözlenebileceğini ifade etti.

‘TURİSTLER TEKRAR GELMEK İSTİYOR'

FIFA 2018 Dünya Kupası'nın Rusya'nın yurtdışında tanınmasını sağladığını, bunun turist akışını arttırdığını belirten Safonov "Sadece sosyal medyada şampiyona hakkında 500 milyon kez söz edildi. Tahminlerimize göre, şampiyona sayesinde turist akışı yüzde 14-18 artabilir" ifadelerini kullandı.

Safonov, Rusya'ya gelen turistlerin, özellikle de İngiliz taraftarların bir kez daha gelmek istediğini, ancak vize ücretleri ve zorluklarının kendilerini düşündürdüğünü belirttiğini ekledi.

‘GELECEK YIL DÜZENLEMEYİ ELE ALABİLİRİZ'

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Yuriy Barzıkin de gelecek yıl mevcut elektronik vize uygulaması üzerinde düzenleme yapılması konusunun ele alınabileceğini söyledi.

Barzıkin, Birlik'in hükümete konuyla ilgili birçok kez başvuruda bulunduğunu, vize kolaylığı getirilmesi gereken kentler arasında başta başkent Moskova, Soçi ve Kazan'ın olduğunu ifade etti.

Barzıkin "Vizenin kolaylaştırılması gereken ilk yerler Moskova, Soçi ve Kazan. Elektronik vize turist akışını 3 kat arttırabilir. Dünya Kupası turistlerin Saransk ve Yekaterinburg gibi kentlerle de ilgilenebileceğini gösterdi" dedi.

Elektronik vize, Rusya Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Dairesi'nin internet sitesinden alınabiliyor. Başvuruların, vize istenen süreden en geç dört gün önce yapılması gerekiyor. Alınan vize ile turistler Rusya'da 8 güne kadar kalabiliyor, vizenin geçerlilik süresi ise oluşturulduğu tarihten 30 gün içinde sona eriyor. Elektronik vize konusunda en önemli konulardan biri de ücretsiz olması. Bu vizeden şimdilik Türkiye, Tunus, Meksika, Fas dahil 18 ülke yararlanabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.