1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Samsung işi abarttı! 600 MP sensör geliyor!
Samsung işi abarttı! 600 MP sensör geliyor!

Samsung işi abarttı! 600 MP sensör geliyor!

Samsung kamera tarafında devrim yapmaya hazırlanıyor. Güney Koreli şirket şimdi de 600 MP sensör için kolları sıvadı. İşte detaylar.

A+A-

Teknoloji sektörünün öncü isimlerinden biri olan Samsung, kamera tarafında da hayli başarılı bir çizgide ilerliyor.

64MP ve 108MP'lik sensörleri üreten ilk firma olan Samsung şimdi çıtayı daha da yukarıya koymaya hazırlanıyor. 

Samsung işi abarttı! 600 MP sensör geliyor!

Konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Samsung Sensör İş Takımı Başkanı Yongin Park önümüzdeki süreçte 600 MP sensör üretmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Bilindiği üzere insan gözü yaklaşık olarak 500 MP'lik çözünürlüğe eş değer bir çalışma kapasitesine sahip. Dolayısıyla Samsung insan gözünün göremediği ayrıntıları yakalamak istiyor.

Elbette 600 MP'lik bu sensörün kullanım alanı akıllı telefonlar olmayacak. En azından şimdilik. Çünkü bu sensörü akıllı telefonlara sığdırmak günümüz teknolojisiyle pek de mümkün görünmüyor.

Projenin başındaki isim olan Yongin Park, 600 MP'lik sensör ile önceliklerinin akıllı telefonlar olmadığını zaten açıkça dile getirmiş. Bu noktada Samsung'un amacı sensör teknolojisini tıp gibi farklı alanlarda kullanmak.

Park, bu teknoloji üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve 600 MP'lik sensörlerin beklenenden çok daha erken kullanıma sunulabileceğini de söyledi. Yani önümüzdeki yıllar teknoloji sektörü açısından heyecan verici gelişmelere gebe diyebiliriz.

Öte yandan şunu da dip not olarak hatırlatalım. Her ne kadar Xiaomi 108MP'lik kameraya sahip telefonu çıkaran ilk firma olsa da bu kameralarda Samsung imzası bulunuyor. Samsung bu önceliği kendi kullanmak yerine Xiaomi'ye verdi desek sanırım pek de yanılmış olmayız.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.