1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Samsung’dan Apple’a beklenmedik çalım!
Samsung’dan Apple’a beklenmedik çalım!

Samsung’dan Apple’a beklenmedik çalım!

Güney Koreli teknoloji devi beklenmedik bir atakla 5nm yonga setine sahip ilk telefonu satışa sunmak için kolları sıvadı. İşte Samsung – Apple rekabetindenki son durum.

A+A-

Akıllı telefon pazarında muazzam bir rekabetin yaşandığını zaten biliyoruz. Kuşkusuz bu rekabetin baş aktörleri arasında Apple ve Samsung da yer alıyor. Her ne kadar Apple Android tarafındaki üreticileri kendisine rakip olarak görmediğini dile getirse de bu söylem gerçeği değiştirmiyor.

Samsung’dan Apple’a beklenmedik çalım!

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Apple önümüzdeki Kasım ayında yeni iPhone modellerini tanıtacak. Cupertino merkezli şirketin bu modellerde 5nm geliştirme sürecine dayanan yeni A serisi yonga setlerini kullanması bekleniyor.

Hali hazırda 5nm geliştirme sürecine dayanan bir yonga seti bulunmadığından yeni iPhone modelleri bu hususta dünyada bir ilk olacaktı. Lakin Samsung’dan beklenmedik bir atak geldi.

Sızdırılan son raporlara göre Güney Koreli şirket Galaxy Note 20 planlarını tamamen değiştirdi. Normal şartlarda Note 20 modellerinde SD865 yonga seti kullanılması planlanıyordu. Fakat Samsung yetkilileri 5nm geliştirme sürecine dayanan Exynos tabanlı bir yonganın kullanılmasında hem fikir oldular.

Eğer sızdırılan rapor doğruysa Samsung Ağustos ayında satışa sunmayı planladığı Galaxy Note 20 modellerine Exynos 992 yonga setini kullanacak. Bu yonga seti 5nm geliştirme sürecine dayanan bir yapıya sahip olacak.

Samsung böylece Apple’a büyük bir çalım atarak dünyanın ilk 5nm yongasına sahip telefonunu satışa sunmuş olacak. Elbette yine de bu söylentilerin henüz Samsung tarafından doğrulanmadığını hatırlatalım.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.