1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Savunma Sanayii Başkanı Demir: Biz ciddi bir devletiz
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Biz ciddi bir devletiz

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Biz ciddi bir devletiz

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Rusya'dan alınacak S-400 füze savunma sistemleriyle ilgili, "Biz ciddi bir devletiz, anlaşmamız Rusya ile devam ediyor" açıklamasında bulundu.

A+A-

'Türkiye ve AB sınırlarının Sınır Gözetleme Kapasitesinin Artırılması İçin Mobil Gözetleme Araçları Tedarik Projesi Devir-Teslim Töreni'ne katılan Savunma Sanayii Başkanı Demir, basın mensuplarının S-400 ve Patriot füze sistemlerinin tedarik ve görüşme süreçlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun S-400 alımına yönelik, "Şu anda erteleme ya da durdurma gibi herhangi bir şey söz konusu değil. Gündemde de değil" açıklamasının hatırlatılması üzerine Demir, "Dışişleri Bakanımız açıklama yaptıysa bunun üzerine açıklama beklemeyeceksiniz. Biz de aynı düzlemdeyiz" diye konuştu.

Demir, S-400 teslimat takvimine ilişkin soruya, "Teslimatla ilgili bilgiler malum daha önce konuşuldu. 'Temmuz, temmuzdan hazirana çekilme durumu var' dedik. Bunlar da hâlâ geçerli" yanıtını verdi.

'ABD'YLE İKİLİ GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR, DETAY VERMEK DOĞRU OLMAZ'

Demir, S-400'de personelin eğitimine ilişkin konuların da kendi mecrasında devam ettiğini belirtti.

Patriot'lara ilişkin ABD'li yetkililerle yürütülen görüşmeler için Demir, "İkili görüşmeler devam ediyor. Detayını vermek çok doğru olmaz" dedi.

Demir, S-400 ve Patriot sistemlerinin tedarik ve görüşme süreçlerine ilişkin, "Biz ciddi bir devletiz, anlaşmamız Rusya ile devam ediyor, ABD ile de görüşmemiz sürüyor" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.