1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Steve Jobs 64 yaşında!
Steve Jobs 64 yaşında!

Steve Jobs 64 yaşında!

Apple'ı zirveye çıkaran fikirleri üreten ve teknoloji dünyasında çığır açan Steve Jobs yaşasaydı bugün 64 yaşında olacaktı.

A+A-

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden, Apple'ın kurucusu Steve Jobs 2011'de hayatını kaybetmişti. Apple'ı zirveye çıkaran fikirleri üreten ve teknoloji dünyasında çığır açan Jobs yaşasaydı bugün 64 yaşında olacaktı.

Steve Jobs 64 yaşında!

‘Dijital dünya çağı’nı başlatan Steve Jobs, Apple’daki görevini bıraktıktan 6 hafta sonra; 56 yaşındayken pankreas kanserine yenildi. Teknoloji dünyasının bugünkü haline gelmesini sağlayan en önemli insanlardan biri olan Steve Jobs, aramızdan ayrılalı 7 yıl oldu.

Teknoloji devi Apple'ı Apple yapan isim olarak bilinen Jobs yaşasaydı bugün 64 yaşında olacaktı. Jobs teknoloji dünyasında 4 büyük devrime öncülük etti. 

iTunes (2001): Walkman devrilince sıra kaset teknolojisini iTunes ile ezmeye geldi. Online şarkı mağazasından şimdiye dek tam 16 milyar şarkı indirildi.

iPod (2011): Sony, 30 yılda 220 bin Walkman satabilirken, Jobs’un iPod’u 10 yılda 300 milyon adet sattı. MP3 çalarlar arasındaki pazar payı yüzde 78’e ulaştı. 

iPhone (2007): 2000’li yıllarda dünyada Nokia fırtınası esiyordu. Ta ki Steve Jobs sahneye çıkıp, “İşte bu yeni cihazımıza iPhone diyoruz” ifadesini kullanana dek.

iPad (2009): Jobs elinde iPad ile sahneye çıktığında herkes artık laptopların rafa kaldırılacağından emindi. Sonra çıkan tüm bilgisayarlar iPad’e benzemek için uğraştı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.