1. HABERLER

  2. EKONOMİ-FİNANS

  3. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmadı: Türk-İş eylem kararı aldı
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmadı: Türk-İş eylem kararı aldı

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmadı: Türk-İş eylem kararı aldı

Hükümet kamu işçilerine yeni zam teklifi yaptı. 2019 ilk 6 ayı için seyyanen zam üstüne yüzde 7 artış önerdi. 2019 ikinci 6 ay zam teklifi yüzde 6 oldu.

A+A-

Yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiren, hükümet ile kamu işçilerini temsil eden Türk-İş arasında yürütülen görüşmelerde hükümetin yeni teklifi belli oldu. Buna göre hükümet kamu işçilerine ilk 6 ay için seyyanen zam üstüne yüzde 7 artış teklif etti. 2020 zam teklifi ocak ve temmuz ayları için yüzde 3 artış şeklinde oldu. Hükümetin ikinci 6 ay için zam teklifi yüzde 6 oldu.

'UZLAŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL'

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, uzlaşmanın söz konusu olmadığını bildirdi. Arslan taleplerinin geçtiğimiz yılın enflasyon oranının üzerinde bir artış olduğunu söyledi.

TÜRK-İŞ EYLEM KARARI ALDI

Türk-İş Koordinasyon Kurulu ise 2019-2020 toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine eylem kararı aldı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay bayramdan sonraki perşembe günü sabah tüm işçilerin katılımıyla iş yerlerinde basın açıklaması yapacaklarını söyledi.  

Ertesi gün işçiler öğle yemeği yemeyecek. Pazartesi günü de sendika temsilcileri Ankara Güvenpark'ta buluşacak.

TÜRK-İŞ NE TALEP EDİYOR?

Pazarlık masasında işçileri temsil eden Türk-İş, en düşük ücretlerin 3 bin 500 liraya yükseltilmesi, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah talep etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.