1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Toyota'dan uçan otomobillere dev yatırım!
Toyota'dan uçan otomobillere dev yatırım!

Toyota'dan uçan otomobillere dev yatırım!

Japon otomobil üreticisi Toyota, uçan otomobillere 394 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi!

A+A-

Elektrikli ve hibrit otomobil modellerinin artış göstermesi ile, otomobil anlamında adeta devrim yaşadığımız bir dönemdeyiz. Şimdi ise Japon otomobil üreticisi Toyota'nın, uçan otomobillere 394 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiğine dair gelen haberler ''otomobil teknolojisi nereye doğru gidiyor?'' sorularını sormamıza vesile oldu.

Toyota'dan uçan otomobillere dev yatırım!

Bildiğiniz üzere şu an elektrikli ve hibrit taşıtlar arasında ciddi bir rekabet söz konusu. Fakat bu rekabetin uçan taşıtlara da yansıdığını görüyoruz. Zira Porsche yakın zaman önce Boeing ile anlaşarak bir model üreteceğini açıklamıştı, çok geçmeden şimdi de Toyota'dan buna benzer bir açıklama geldi. Japon otomobil üreticisi Toyota, uçan otomobil üretmek için, Joby Aviation isimli firmaya 394 milyon dolar değerinde, ciddi bir yatırım gerçekleştirdi!

Joby Aviation'ın sitesindeki bilgilere göre firma dikey iniş ve kalkış yapabilen, sessiz, hızlı ve ucuz elektrikli uçan taşıtlar üretiyor. Toyota ise yapmış olduğu bu dev yatırım ile Joby'nin Series C adını verdiği projesinin en büyük yatırımcısı oldu. Ayrıca Toyota mühendisleri Joby ekibine katılarak kalite ve kontrol işlemlerinde destek sağlayacak.

Joby'nin sitesinde araç ile ilgili verilen bilgiler ise şu şekilde; Series C adını taşıyacak olan araç şu an için 4 kişilik bir uçan taşıt olacak. Aracın ulaşabildiği maksimum hız ise 322 km/sa. Model ayrıca tek şarj ile 241 kilometre mesafe kat edebilecek. Ancak bu menzilin İlerleyen zamanlarda daha da artırılacağı belirtiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.