1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump'a 'beceriksiz' diyen İngiliz büyükelçi istifa etti
Trump'a 'beceriksiz' diyen İngiliz büyükelçi istifa etti

Trump'a 'beceriksiz' diyen İngiliz büyükelçi istifa etti

ABD Başkanı Donald Trump için 'beceriksiz' dediği ortaya çıkan ve ABD başkanının kendisi için 'çok aptal bir adam' dediği İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch'un istifa ettiği öğrenildi.

A+A-

İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch, diplomatik yazışmalarında ABD Başkanı Donald Trump için 'Beceriksiz' dediğinin ortaya çıkmasının ardından başlayan politik gerilim sürecinin ardından istifa ettiğini açıkladı. 

Darroch, istifa mektubunda şunları söyledi: 

"Büyükelçilikten bazı belgelerin sızmasından bu yana, görevime ve görev süreme dair büyük bir spekülasyon dalgası başladı. Bu spekülasyonlara bir son vermek istiyorum. Mevcut durum, görevimi istediğim gibi yapmamı imkansız kılıyor."

​Darroch'un diplomatik yazışmaları olduğu öne sürülerek yayınlanan metinlerde, "Trump yönetiminin esasen daha normal, daha az işlevsiz, daha az tahmin edilemez, daha az hizipçi, diplomatik olarak da daha az sakar ve beceriksiz olacağına inanmıyoruz" ifadelerini kullandığı ortaya çıkmıştı. 

Bunun üzerine Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Trump ise, Darroch için "Büyükelçiyi tanımıyorum ama bana tam bir aptal olduğunu söylediler" açıklamasında bulunmuştu. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da, ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiliz hükümeti ve Büyükelçisi hakkındaki yorumlarının saygısız ve yanlış olduğunu söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.