1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türkiye özel maçta Özbekistan'ı Zeki'nin golleriyle yendi
Türkiye özel maçta Özbekistan'ı Zeki'nin golleriyle yendi

Türkiye özel maçta Özbekistan'ı Zeki'nin golleriyle yendi

A Milli Futbol Takımı, Alanya'da oynanan özel maçta Özbekistan'ı Mehmet Zeki Çelik'in golleriyle 2-0 yendi.

A+A-

Türkiye ile Özbekistan, Alanya Bahçeşehir Okulları Stadı'nda özel maçta karşı karşıya geldi.

7. dakikada ani gelişen Türkiye atağında, Yunus Mallı'nın pasında altıpas içinde sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Enes Ünal'ın vuruşunda kaleci Suyunov meşin yuvarlağı kornere çeldi.

11. dakikada Akhmedov'un defans arkasına attığı topla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Musayev'in yerden vuruşunda, meşin yuvarlak uzak kale direğinin dibinden auta çıktı.

17. dakikada Türkiye karşılaşmada öne geçti. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan İrfan Can Kahveci'nin ceza sahasına ortasında, penaltı noktası üzerinde topa iyi yükselen Mehmet Zeki Çelik'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

28. dakikada ceza sahasına uzak mesafede kazanılan serbest vuruşu kullanan Akhmedov'un kaleye sert şutunda, kaleci Sinan Bolat yatarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

32. dakikada Akhmedov'un sol kanattan ceza sahasına ortasında, Ismailov'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

35. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası dışından sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Türkiye'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

52. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşa Enes Ünal'ın yerden vuruşunda, defansa da çarpan meşin yuvarlak yan kale direğinin dibinden kornere çıktı. 

56. dakikada Ömer Ali Şahiner'in ara pasında topla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Enes Ünal'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Suyunov'un müdahalesiyle kornere gitti. 

57. dakikada Türkiye farkı ikiye çıkardı. Oğuzhan Özyakup'un sağ kanattan ceza sahasına ortasında topa iyi yükselen Kenan Karaman'ın vuruşunda meşin yuvarlağa kaleci Suyunov müdahale etti. Dönen topu iyi takip eden Mehmet Zeki Çelik, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0.

68. dakikada Dorukhan Toköz'ün ceza sahası dışından sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Suyunov'da kaldı. 

74. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda meşin yuvarlakla buluşan İrfan Can Kahveci'nin vuruşunda, top kaleci Suyunov'un müdahalesiyle oyun alanına döndü. 

76. dakikada Ömer Ali Şahiner'in pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Abdülkadir Ömür'ün sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

90. dakikada Türkiye penaltı kaçırdı. 89. dakikada Abdülkadir Ömür'ün ceza sahasında Ismailov tarafından düşürülmesiyle hakem Srdjan Jovanovic penaltı noktasını gösterdi. İrfan Can Kahveci'nin kullandığı penaltı atışında kaleci Suyunov, yatarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

A Milli Futbol Takımı, Alanya'da oynadığı ilk maçta, tarihinde ilk kez karşı karşıya geldiği Özbekistan'ı 2-0 mağlup etti.

"Bu oyun yapısı ve temposu Fransa için yeterli değil"

A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Yunanistan ve Özbekistan maçlarında A Milli Takım'ın kazanımlarının olup olmadığı yönündeki soruya, iki maçını da birbirinden farklı olduğunu söyledi. 

Bugünkü karşılaşmada kazanmaya yakın tarafından Türkiye olduğunu, Yunanistan karşısında da 3-4 gol daha bulabilecekleri bir maç oynadıklarını anlatan Güneş, şunları kaydetti: 

"Bu oyun yapısı ve temposu Fransa için yeterli değil. Bunu oyuncu da biliyor ben de biliyorum. Dolayısıyla oyun yapısı da farklı olacak. Daha üst düzey bir takımla hem defansif hem de ofansif oynamayı bileceğiz. İki yönü de iyi yapmamız gerekiyor. O yüzden bu maçlar ölçü değil. Ancak oyuncuların durumunu görmek için lazımdı. Mesela, geçen maç koyduğumda İrfan Can Kahveci bana daha olumsuz göründü. Bu maçta çok daha iyiydi. Hem top aldı hem de oyun yönetti. Sıkıştığımız zaman oyunu rahatlattı. Oyuncu yüzde 100'ünü vermeli. Buraya çağrılan bütün oyuncular, seçilen oyuncular, iyi oyuncular. Bunlar arasında en iyisini seçeceğiz. Onun için de farkı görmemiz lazım. Antrenmanda, maçta göreceğiz. Fransa maçına bunlarla çıkacağız. Hayalimizdeki bir takım olması yeterli değil. O hayalimizin gerçek olması için o futbolcuların da kendi gerçeklerini ortaya koyması gerekiyor. Ozan Kabak ve Cenk Tosun aramızda olmadığına göre, 31 oyuncudan bakacağız. Okay Yokuşlu'nun da son durumuna bakacağız. Onun dışında ciddi boyutta bir sıkıntımız yok. Bu kadro içerisinden 23 kişi yapacağız. Dışarıda kalan oyuncular kötü oyuncular olmayacak. O iki maç için tercih edilmeyebilirler. Yine düşüneceğimiz oyuncular olacaklar. Şu anda iki maç yaptık, oyuncuların genel durumunu gördük. Bunlar arasında Fransa ve İzlanda'ya karşı kimleri oynatacağımıza yönelik düşüncemizi biraz daha zengileştirdik." 

"Çalışmaya devam edeceğiz"

Güneş, Cenk Tosun ve Ozan Kabak'ın İzlanda ve Fransa karşısında kadroda olmayacaklarını belli olduğunu, Okay Yokuşlu'nun yer alıp almayacağının da yarın belli olacağını dile getirerek, şöyle devam etti: 

"Defansta Ozan'ın gitmesi, Okay'ın da gidebilecek olması biraz zaaf gibi görünüyor ama elimizde oyuncular var. Onların yerine Ümit Milli Takım'dan iki oyuncu alabiliriz. Biri Hüseyin Türkmen diğeri de Mert Müldür. Ama şu anda o aşamaya gelmedik. Elimizdeki oyuncularla iki maçı da kaldıracağımızı düşünüyoruz. Gelişmelerin ne olacağını bilmiyoruz. Fransa'da Mbappe'nin sakatlığı ne kadar ciddi onu bilmiyoruz. Futbol böyle bir oyun. Her şeye hazırlıklı olacağız. Oyun içinde değişiklik yaparken bazen başka bir değişiklik yapıyorsun. O yüzden bekleyip göreceğiz. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Her olasılığı düşünüyoruz." 

Şenol Güneş, sıcak bir havada milli takımı yalnız bırakmayan seyircilere teşekkür ederek, "Alanya'da ilk milli maçımızı oynadık. Özbekistan'la ilk resmi maçımızı oynadık. Zeki Çelik ilk gollerini attı. İrfan Can Kahveci ilk defa golünü atamadı. Ömer Ali Şahiner ilk defa milli oldu. TFF'nin yeni yönetiminin ilk maçı oldu. Alanya ve Antalya'da güzel ağırlandık. Asıl bundan sonra cehennemin başlangıcı başlıyor. Asıl bundan sonra savaş başlıyor. Bu zamana kadar sezonun yorgunluğunu atarken, fiziksel - zihinsel yorgunluğu atmaya attık. Moral olarak çok büyük bir sıkıntımız yok. Ancak Konya'daki Fransa maçı bu tempoda olmayacaktır. Bu iki maçı kazandık diye her şey güllük gülistanlık diyemeyiz. Eksiklerimizi görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Emre Taşdemir'in güvensizlikleri var"

Güneş, maç içerisinde Emre Taşdemir'i uyarmasıyla ilgili soru üzerine futbolcusunun yetenekli bir oyuncu olduğunu söyledi. 

Emre Taşdemir'in, uzun zamandır sakatlıktan dolayı oynamadığını, performansının yüzde 100'e ulaştığında daha iyi olacağına inandığını dile getiren Güneş, "Hücuma dönük iyi oynuyor ama defansa dönük sıkıntıları var. Erken hücuma gidince hem topu alamıyor rakibin ortasında kalıyor, hem de geriye yardım edemiyor. Onları bir de kontrolsüz yapınca çok gidip geliyor. Yoruluyor, zaten kramp girdi. Güvensizlikleri var. Kramp girdikçe de 'Ben sakatım.' diyerek kendini kenara atmak istiyor. Ben de ona devam etmesini söyledim. Gayet de iyiydi. Bir tanesinde geriye gerdiği ribaunda çıktı, depar attı. Sakat oyuncu onu yapmaz. Demek ki o psikolojiyi de yenmesi lazım. Onu görmek istedik, gördük. O yüzden kızma değil de uyarı açısından... Zaten tanıdığım, bildiğim bir oyuncu. Sol bek olarak elimizde Hasan Ali Kaldırım, Umut Meraş ve Emre Taşdemir var. Bakacağız şartlarına." dedi.

"Bizim için verimli bir maçtı ancak skordan memnun değilim"

Özbekistan A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Hector Cuper de maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, kendileri için önemli bir karşılaşmaya çıktıklarını belirterek, Türkiye'nin çok güçlü ve iyi bir takım olduğunu söyledi. 

Yüksek seviyede mücadele etmeye çalıştıklarını ifade eden Cuper, şöyle konuştu: 

"Bunu da bazı noktalarda iyi yaptığımızı düşünüyorum. Tabii ki Türkiye'ye karşı oynarken dikkat etmeniz gereken noktalar var. Kendi takımım açısından beni en çok üzen, iki duran toptan gol yememiz oldu. Bu duran toplardan yediğimiz goller de aslında çok hızlı bir şekilde gelişti. Bizim de bu konuda daha iyi çalışmamız gerektiğini bize gösteren nokta oldu. Bunlar mücadele gerektiren maçlar. Böyle iyi seviyede olan takımlara karşı yüksek seviyede maçlar oynadığınız zaman takımınızı daha iyi görme ve mücadeleyi daha üst seviyeye çıkarma şansınız oluyor. O yüzden bizim için verimli bir maç olduğunu söyleyebilirim. Ancak skordan memnun değilim."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.