1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Türkiye'de 3 milyon 644 bin 342 Suriyeli var
Türkiye'de 3 milyon 644 bin 342 Suriyeli var

Türkiye'de 3 milyon 644 bin 342 Suriyeli var

Türkiye'de 3 milyon 644 bin 342 Suriyeli bulunduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkelerine geri dönenlerin sayısının ise 311 bin 968 kişi olduğunu belirtti.

A+A-

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'de uluslararası koruma statüsüyle 3 milyon 644 bin 342 Suriyeli olduğunu duyurdu.

Soylu, "Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarının sağladığı huzur ve barış ortamının etkisiyle geri dönen Suriyeli sayısı 311 bin 968 kişi" diye konuştu.

Bu yılın ilk 5 haftasında yakalanan düzensiz göçmen sayısının 6 bin 523 olduğunu söyleyen Soylu, Türkiye'nin göçe kaynaklık eden Suriye ve Irak gibi ülkelere doğrudan komşu olduğunu ifade etti.

Soylu, şu bilgileri verdi: "Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerden gelenlerin güzergahı olan İran'la yine doğrudan komşudur. Düzensiz göçmen geçişlerinde bir cazibe merkezi olan Ege, Akdeniz ve aynı zamanda Karadeniz üzerinde geniş bir alanda da sorumluluğumuz vardır. Dolayısıyla hemen hemen bütün kara ve deniz sınırlarımızda düzenli ve düzensiz göçle ilgili bir mesai harcamak, tedbir almak ve bu alanı göç anlamında yönetmek zorundayız.

Ayrıca yine aynı rota ve aynı sorumluluk sahalarında terörist sızmalarına karşı, uyuşturucu sevkiyatlarına ve aynı zamanda diğer kaçakçılıklara karşı da ciddi bir mücadele halindeyiz. Yani özetle, karşımızda çok büyük bir geçiş talebi var ve biz sapla samanı doğru şekilde ayırmak zorundayız. Halihazırda ülkemizde uluslararası koruma statüsüyle 3 milyon 644 bin 342 Suriyeli bulunmaktadır. Yakalanan düzensiz göçmen sayısı 2018 yılında 268 bin 3, 2019'un ilk beş haftasında ise 16 bin 523 kişidir. Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarının sağladığı huzur ve barış ortamının etkisiyle geri dönen Suriyeli sayısı şu ana kadar 311 bin 968 kişidir" açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.