1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Türkiye'deki Uber şöförleri isyan etti
Türkiye'deki Uber şöförleri isyan etti

Türkiye'deki Uber şöförleri isyan etti

Bir süre önce Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandıran ve sadece taksilerle çalışacağını açıklayan Uber'e şöförlerden tepki geldi.

A+A-

Dünya genelinde mobil uygulama üzerinden şöförlü araç hizmeti sunan Uber, bir süredir Türkiye'de de tartışılan bir konu haline gelmişti. Cumhurbaşkanı'nın müdahalesi ile faaliyetleri durma noktasına gelen Uber, 31 Mayıs'ta yaptığı açıklama ile Türkiye'deki UberXL faaliyetlerini sonlandırdığını açıkladı. Türkiye'de başka bir hizmeti bulunmadığı için genelde minibüs tarzı araçlarla verilen bu Uber XL için yolun sonuna gelinmişti.

Türkiye'deki Uber şöförleri isyan etti

Ancak bugüne kadar bu alanda yatırım yapan Uber XL sahipleri alınan karar konusunda kendilerine bilgi verilmediğini iddia ederek eylem yaptı. Euronews'in haberine göre Uber’in Türkiye’deki bazı faaliyetlerini durdurmasının ardından açıkta kalan Uber şoförleri, firmanın İstanbul’daki merkezi önünde protesto gösterisi düzenledi.

Eylemciler, kendilerine önceden bilgi verilmediğini ve bu nedenle 31 Mayıs’ta uygulamaya giren karar hakkında önlem alamadıklarını ifade etti.

Yaptıkları basın açıklamasında maruz kaldıkları şiddet olaylarını hatırlatan göstericiler, tüm süreç boyunca hem maddi hem de manevi olarak zarar gördüklerini söyleyerek, firmanın kendilerine tazminat ödemesini talep etti.

‘Milyonlarca ceza ve kredi borçları var’

UberXL faaliyetlerinin sonlandırılmasının ardından 10 bin ila 12 bin kişinin işsiz kaldığını belirten şoförler, bunlardan birçoğunun kredi yükü altına girdiğini dile getirdi.

Eylemciler ayrıca, 2017 yılından bu yana kendilerine çok sayıda cezanın kesildiğini de söyleyerek bu konuda firmadan bir garanti beklediklerini açıkladı.

Uber, iki hafta önce yaptığı açıklamayla, İstanbul’daki UberXL’e son verdiklerini ancak sarı ve turkuaz taksilerle çalışmaya devam edeceklerini bildirmişti. Cep telefonu uygulamasıyla çalışan şirket, 63 ülkede günde yaklaşık 15 milyon kişiye taşımacılık hizmeti sunuyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.