1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Twitter çalışanları kullanıcıların direkt mesajlarını okuyor mu?
Twitter çalışanları kullanıcıların direkt mesajlarını okuyor mu?

Twitter çalışanları kullanıcıların direkt mesajlarını okuyor mu?

Twitter, çalışanlarının kullanıcıların direkt mesajlarını okuduğu yönündeki iddialara cevap verdi.

A+A-

Twitter tarafından istihdam edilen mühendislerin, kullanıcılara ait doğrudan mesajları yüzlerce çalışana okuttuğu iddialarını kısmen reddetti.

İddialar, film yapımcısı James O'Keefe'nin Project Veritas için çektiği bir videoda gizli çekimlerde yapıldı.

Twitter'da kıdemli bir ağ güvenlik mühendisi olan Clay Haynes videoda, çalışanların sözde özel DM'ler de dahil olmak üzere 'gönderdiğiniz her şeyi' gördüklerini söylüyor.

Ona adanmış ekipler var ve en azından üç ya da dört yüz kişi. İddia, direkt mesajlaşma mühendisi Pranay Singh tarafından destekleniyor. Dolayısıyla tüm özel ve mahrem mesajlarınızı görüyorlar.

Verilen izlenim, çalışanların doğrudan iletileri proaktif olarak izlemesi ancak, Twitter, Buzzfeed’e yaptığı açıklamada bu iddiaları reddetti. Twitter, “DM'leri proaktif olarak incelemiyoruz. Sınırlı sayıda çalışan meşru çalışma amaçları için bu bilgilere erişebilir ve bu çalışanlar için sıkı erişim protokollerini uygularız.” Dedi.

Twitter, çalışanların DM'leri gözden geçirebileceğini inkar etmedi ancak eski bir çalışanın bunu şirketi kötülemek amacı ile söylediğini belirtti.

Twitter, DM'lere erişebilen çalışanların sayısını veya bu erişimi denetlemek ve izlemek için mevcut sistemleri paylaşmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.