1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Uber'in Türkiye faaliyetlerine durdurma kararı
Uber'in Türkiye faaliyetlerine durdurma kararı

Uber'in Türkiye faaliyetlerine durdurma kararı

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, haksız rekabet oluştuğu gerekçesiyle Uber'in Türkiye faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.

A+A-

Uygulama üzerinden şöförlü araç çağırma hizmeti sunan Uber, geçtiğimiz aylarda Türkiye'de sunduğu XL isimli hizmetini durdurma kararı almıştı. Daha önce rakibi olan Careem'i satın alan UberTürkiye'deki faaliyetlerine Careem'in taksicilerle yaptığı anlaşma ile devam ediyordu.

Uber'in Türkiye faaliyetlerine durdurma kararı

Bugün mahkemeden çıkan bir karar ise Uber Türkiye için sorunların devam ettiğini gösterdi. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, haksız rekabet oluştuğu gerekçesiyle Uber faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.

Alınan kararın İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ile Birleşik Taksiciler Derneği'nin, Uber'e erişimin engellemesi ve haksız rekabetin tespiti için açılan davasından çıktığı da belirtiliyor.  Haksız rekabet oluştuğuna karar veren mahkeme, Uber mobil uygulamalarına erişimin engellenmesi karar verdi.

Taksicilerle işbirliği yapılmıştı

Birleşik Taksi Şoförleri Derneği (BTD) ile Careem arasında Ocak ayında yapılan anlaşma ile uygulama üzerinden taksi çağırılabiliyordu. Daha sonra Uber Careem'i satın alıp, Türkiye'deki Uber XL faaliyetlerine son verince sadece taksicilerle yapılan bu işbirliği devam etmeye başlamıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.