1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Vahap Şanal, Dünya Şampiyonu Magnus Carlsen’i mağlup etti
Vahap Şanal, Dünya Şampiyonu Magnus Carlsen’i mağlup etti

Vahap Şanal, Dünya Şampiyonu Magnus Carlsen’i mağlup etti

Satrancın Norveçli Dünya Şampiyonu Magnus Carlsen, bir satranç sitesinde oynadığı yıldırım maçında Türk Büyükusta Vahap Şanal ile karşılaştı. Vahap Şanal herkesi şaşırtarak Carlsen'i mağlup etmeyi başardı.

A+A-

Satrancın Norveçli yıldızı Magnus Carlsen, bir satranç sitesinde oynadığı yıldırım maçlarında tesadüfen, Türkiye’de en genç yaşta Büyükusta seviyesine çıkmayı başaran, 21 yaşındaki Vahap Şanal ile karşılaştı.

Sözcü Skor'un haberine göre, 5 + 0 süre kontrollü (5’er dakika ve süre eklemesiz) oynanan müsabakada Carlsen, siyahlar olarak kendi geliştirdiği eleştirilen oyunu fare savunması (The Rat) ile oyuna başladı. İlerleyen varyantın henüz 10. hamlesinde Şanal’a karşı kalite geri düşen Carlsen, “Bu durumu idare edebilirim” diyerek durumu özetledi.

Ancak buna karşın müsabakanın sonuna kadar sağlam oyunuyla kalite üstünlüğünü koruyan Vahap Şanal maçın sonunu güçlü getirdi. Şanal’ın vezir çıkmayı garantilediği konumda rakibi Carlsen “İyi oyun, terk düğmesi neredeydi?” şeklindeki ifadesiyle terk etti.

28 yaşındaki Carlsen, 2013 senesinden beri Dünya Şampiyonluğu’nu kimseye bırakmıyor. Norveçli yıldız formsuz bir dönem geçirse de FIDE sıralamasında ilk sıradaki yerini halen koruyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.