1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. WhatsApp'ta kripto para dönemi!
WhatsApp'ta kripto para dönemi!

WhatsApp'ta kripto para dönemi!

WhatsApp'ın kendi kripto parasını geliştirdiği öne sürüldü. İşte detaylar!

A+A-

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın kendi kripto parasını geliştirdiği öne sürüldü. Sosyal medya devi Facebook, mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcıları için yeni bir kripto para birimi tasarlıyor. Söz konusu iddianın sahibi ise Bloomberg.

Bloomberg’in aktardığına göre, kripto para uygulama içinde yapılan para transferleri için kullanılacak. Aynı habere göre, uygulama öncelikle Hindistan içerisindeki para havalesi piyasasına odaklanacak. Bloomberg’in konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişilerden edindiği bilgiye göre, para birimi, ‘sabit koin’ (ABD dolarına sabitlenmiş döviz kuru değerindeki dijital para birimi) olarak geliştirilecek. 

WhatsApp'ta kripto para dönemi!

WhatsApp'ın Hindistan'ı seçmesinin altında yatan ana motivasyon kuşkusuz bu ülkedeki kullanıcı sayısı. Zira WhatsApp'ın Hindistan’da 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Ülke havale ile para göndermede de liderliğini koruyor. Dünya Bankası’na göre 2017 yılında Hindistan’a 69 milyar dolar para transfer edildi. 

Dünya genelinde 2.5 milyar kullanıcısı bulunan Facebook’un 40 milyar doların üzerinde yıllık geliri bulunuyor. Facebook sabit koin projesiyle böyle bir para birimini hayata geçiren ilk büyük şirket olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.