1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Xiaomi Mi 9T duyuruldu! İşte özellikleri ve fiyatı!
Xiaomi Mi 9T duyuruldu! İşte özellikleri ve fiyatı!

Xiaomi Mi 9T duyuruldu! İşte özellikleri ve fiyatı!

Xiaomi'nin üç arka kamera ve kızaklı ön kameraya sahip yeni telefonu Mi 9T ortaya çıktı. Cihazın özellikleri ve fiyat bilgisi de netlik kazandı!

A+A-

Yakın zaman önce Redmi alt markasıyla ilk modeli olan K20 ve K20 Pro'yu tanıtan Xiaomi, bu defa Xiaomi Mi 9T modeli ile kendini gösterdi. Cihaz için Redmi K20‘nin Avrupa’da satışa sunulacak olan versiyonu diyebiliriz, zira İspanya’da tanıtımı gerçekleştirilen telefonda isim değişikliği dışında bir fark bulunmuyor.

Xiaomi Mi 9T duyuruldu! İşte özellikleri ve fiyatı!

Xiaomi, Mi 9 ailesini yeni modeller ile genişletmeye devam ediyor. Hollandalı popüler perakendeci Belsimpel'in web sitesinde yer alan detaylara göre Xiaomi Mi 9T satışa hazır durumda. Ancak sitede gösterilen Mi 9T'nin aslında Redmi K20 olması da gözlerden kaçmadı. Mi 9T ve Mi 9T Pro olarak lanse edilen modellerin aslında daha önce tanıtılan K20 serisi olduğu anlaşıldı.

6.39 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranı Full HD+ yani 2340 x 1080 piksel çözünürlük sunan cihaz, açılabilir kamera tasarımı ile geliyor. Bu kapsamda ekranda çentik yer almazken, cihazın ön kamerası ihtiyaç duyulduğunda açılıyor.

Ön kamera 20 MP çözünürlüğünde ve f2.2 diyaframa sahip. Arkada ise yer alan 48 MP çözünürlüğündeki f/1.75 diyaframa sahip kameraya ise, 13 MP f/2.4 geniş açılı ve 8 MP f/2.2 telefoto kamera eşlik ediyor.

6 GB RAM’in yanı sıra tercih edilen modele göre 64 GB veya 128 GB depolama alanı sunan telefon, gücünü Snapdragon 730‘dan alıyor. 10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen SD 730'un, 2.2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli bir işlemci olduğunu belirtelim.

Enerji ihtiyacını 4.000 mAh’lik bataryasından sağlayan cihaz, 18 watt’lık bir hızlı şarjı da destekliyor. Tüm bunların yanı sıra telefonda 3,5 mm kulaklık girişi, Game Turbo 2.0 desteği, USB-C girişi, çift nano SIM yuvası ve Android Pie işletim sistemin bulunduğunu da ayrıca belirtelim.

17 Haziran’dan itibaren Avrupa’da satışa çıkacak olan cihazın 6 GB RAM + 64 GB dahili depolamaya sahip modeli 299 euroya (~1.970 TL) satışa çıkacakken 6 GB RAM + 128 GB dahili depolamaya sahip cihazın fiyatıysa 399 euro (~2.630 TL) olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.