1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Xiaomi yeni telefonuyla çığır açacak!
Xiaomi yeni telefonuyla çığır açacak!

Xiaomi yeni telefonuyla çığır açacak!

Xiaomi yeni aldığı patentle akıllı telefon pazarında çığır açacak gibi görünüyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

A+A-

Akıllı telefon pazarının önde gelen isimlerinden biri olan Xiaomi, geçtiğimiz günlerde yeni bir patent aldı. Çinli akıllı telefon üreticisinin aldığı yeni patent sektöre yepyeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Xiaomi yeni telefonuyla çığır açacak!

Xiaomi’nin aldığı patent katlanabilir ekranlı yeni bir modele ait. Yani Çinli üretici bu modeliyle Motorola Razr ve Galaxy Z Flip’e rakip olacak gibi görünüyor. Dilerseniz bahse konu patent görseline aşağıdan göz atabilirsiniz.

Buradaki asıl önemli nokta telefonun 180 derece dönebilen bir kamera modülüne sahip olması. Bu sayede telefonun arka kamerası aynı zamanda ön kamera olarak da kullanılabilecek. Elbette iş bu telefonun patentini almakla bitmiyor. Önemli olan üretim aşaması.

Hatırlanacağı üzere daha önce de Xiaomi’nin çift taraftan katlanabilen ekrana sahip yenilikçi modeli internete sızdırılmıştı. Lakin bu model seri üretime geçmedi. Muhtemelen bir prototip olarak kaldı.

Dolayısıyla bu ses getirecek modelin de üretime geçip geçmeyeceği netlik kazanmış değil. Çinli üretici üst segment modellerde satış sıkıntısı çektiği için genel itibariyle enerjisini düşük fiyatlı modellere harcıyor.

Orta segmentte başarılı bir çizgi tutturan Xiaomi, söz konusu üst segment olduğunda rakiplerinin hayli gerisinde. Fakat önümüzdeki dönemde aradaki makasın kapanmaması için bir engel yok.

Çinli üretici eğer patent aşamasındaki dikkat çekici modellerini sahaya yansıtabilirse herşey çok farklı olacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.