1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Yeni iPhone X'lerin pilleri LG'ye emanet!
Yeni iPhone X'lerin pilleri LG'ye emanet!

Yeni iPhone X'lerin pilleri LG'ye emanet!

Apple'ın 2018 iPhone X modellerinin L şeklindeki pilleri LG tarafından üretilecek.

A+A-

Apple'ın iPhone X'de L şeklinde bir pil kullanacağı söylentileri  gerçekleşti. iPhone X'de sıkıştırılmış sistem kartının kullanılması, telefonda  başka bir pil hücresi kullanımı için yeterli yer bıraktı. iPhone 8'den çok daha büyük olmayan iPhone X, 2716 mAh pil kapasitesine sahip.

Bununla birlikte, bu yıl Apple'ın, iPhone X'in halefi olacak modellerin tamamen L şeklinde pillerle donatmayı planladığı iddia ediliyor. Bu piller daha hafif ve şimdi sahip olduğumuzdan daha yüksek kapasiteli olacak. Apple'ın bu şekildeki pil paketlerini üretebilecek deneyime sahip LG Chem ile ortak olduğu bildirildi ve Çin'in Nanjing şehrinde tamamen iPhone pil üretimine ayrılmış bir fabrika kurdu. 

Apple'ın iPhone Xs (XI) ve Xs Plus (XI Plus) için daha yüksek kapasiteli pil üretmek amacıyla yeşil ışık yakması için tesisleri incelemesi veya karar vermesi durumunda deneyeceği söyleniyor. 

Aynı analist, Aralık ayında Apple'ın tek hücreli L pil ile uğraşması durumunda, iPhone Xs'nin 3000 mAh'lık bir pil ile gelebileceğini ve bunun da bir şarjda uzun süre kullanım gücüne sahip olabileceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.