1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Yeni kimliklerle para çekilebilecek
Yeni kimliklerle para çekilebilecek

Yeni kimliklerle para çekilebilecek

Geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunulan yeni nesil çipli kimlik kartları ile bankamatiklerden para çekme dönemi başlıyor.

A+A-

Birçok Türk vatandaşı tarafından kullanılan çipli kimlik kartları ile yeni bir dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, çipli kimlik kartlarının tüm kimlik doğrulama uygulamalarında kullanılması için yönetmelik yayınlayacak. Dijital Dönüşüm Ofisi, bir süre önce dijital kimlik kartlarına sertifika eklenmesi için çalışma başlatmıştı.

Yeni kimliklerle para çekilebilecek

CNNTürk'ün haberine göre İçişleri Bakanlığı ile koordinasyon halinde yürütülen çalışmayla yeni kimliklerle elektronik ortamda dokümanlar imzalanabilecek, ATM’lerden para çekilecek, ödeme yapılacak.

Noterde de geçerli olacak

Noter ve sağlık hizmetleri alınabilecek. Uluslararası standartlarda elektronik imza altyapısına sahip olan kimlik kartlarının bu özelliği sayesinde her türlü elektronik imza işlemi, kimlik kartlarıyla yapılabilecek.

Uygulama ilk olarak pilot illerde uygulanacak

Elektronik imza atılmasına imkan veren kimlikler sayesinde elektronik ortamda imza gerektiren her türlü işlem internet üzerinden gerçekleştirilecek. Bu durumun kötü amaçlı kullanılmaması içinde pin ve biyometrik veri unsurları ile hem kimlik doğrulama hem de e-imza uygulaması yapılacak. Uygulamalar öncelikli olarak belirlenen pilot kurumlar ve illerde uygulanacak.

Yeni hizmetin ne zaman denemeye başlanacağı konusunda net bir bilgi verilmedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.