1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Yerli otomobil hayal mi oldu?
Yerli otomobil hayal mi oldu?

Yerli otomobil hayal mi oldu?

Pek çok ilin sanayi odalarının talip olduğu yerli otomobilin, nerede üretileceği hala belirlenmiş değil. Peki yerli otomobil hayalimiz yalan mı oldu? İşte detaylar!

A+A-

Türkiye'nin neresinde üretileceği uzun süredir merak edilen pek çok ilin sanayi odalarının talip olduğu yerli otomobilin, nerede üretileceği hala belirlenmiş değil. 

Yerli otomobilin bu sene Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenmesi bekleniyordu, fakat daha fabrikanın nereye kurulacağı belli değil. Peki yerli otomobil hayalimiz yalan mı oldu? Konu hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı açıklamada bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Bilecik Valisi Bilal Şentürk'ü makamında ziyaret ederek yerli otomobil üretimi konusunda iyi bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi. 

Yerli otomobil hayal mi oldu?

Yerli otomobil üretiminde yer seçimi aşamasında olduklarını anlatan Büyükdede, “Otomobil fabrikasında yer seçimindeyiz şu anda. Şu anda Türkiye´nin Otomobili Grubu iyi bir çalışmanın içinde, başında da değerli bir arkadaşımız var, bizler de destek veriyoruz, hızla Gebze´deki Bilişim Vadisi´nde mühendisler grubu start verdi, yeni başladılar, inşallah otomobil fabrikasında yer seçimindeyiz şu anda, hangi boyutta, nereye yerleşelim diye karar verecekler, çalışmalar hızla devam ediyor.

Türkiye'nin Otomobili Grubu'nun bizlerden talebi fabrika konusunda daha çok Bursa´ya yakın bir yerde olmak şeklinde ama Bursa´da da yer bulma konusunda gerçekten zorluk var, şu anda yer seçimi hakkını onlara bırakmak lazım” dedi.

Türkiye’nin Otomobil Girişimi 2018 yılında TOBB ve özel sektörden 5 firmayla kurulmuştu. Uluslararası deneyime sahip olan Gürcan Karakaş ise CEO olarak görevlendirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.