1. HABERLER

  2. ULAŞTIRMA

  3. Yoğun trafiğe drone destekli kontrol
Yoğun trafiğe drone destekli kontrol

Yoğun trafiğe drone destekli kontrol

Bayram tatili dönüşünde yaşanan trafik yoğunluğunda trafik kazalarını önlemek için Hatay'ın 9 noktasında "drone" destekli trafik uygulaması gerçekleştirildi.

A+A-

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uygulama noktalarında gerçekleştirdikleri yol kontrollerinde havadan da "drone" ile takip yaparak trafik kazalarını önlemeye çalışıyor.

Trafik kazalarının yoğun olduğu noktalarda denetimlerini sürdüren jandarma ve emniyete bağlı asayiş ve trafik ekipleri, Samandağ ilçesindeki Çevlik sahilinde bulunan Kapısuyu Jandarma Karakolu önü başta olmak üzere ilçelerdeki kazaların yoğun yaşandığı noktaları hem karadan hem de havadan denetliyor.

Drone sayesinde havadan takip edilen trafik akışında, emniyet kemeri ve kask takmayan, hatalı sollama yapan, kurallara uymayan sürücüler tespit edilip cezai işlem uygulanıyor.

Ekipler, trafik kuralları hakkında çocukların da bilinçlenmesi için onlara trafik işaretlerinin bulunduğu boyama kitabı ile boya kalemleri dağıtıyor.

Öte yandan, uygulama esnasında ekipler, kontrol amacıyla durdurdukları araçlardaki sürücü ve yolculara şeker ile kolonya ikramında bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.