1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Zoom rakibi Messenger Rooms herkese açıldı!
Zoom rakibi Messenger Rooms herkese açıldı!

Zoom rakibi Messenger Rooms herkese açıldı!

50 kişiye kadar görüntülü görüşme imkanı sunan Messenger Rooms, tüm dünyada kullanıma sunuldu.

A+A-

Video konferans uygulaması Zoom, hızla büyümeye başlayınca sosyal medya devlerinden Facebook bu duruma tepkisiz kalmadı. Şirket 50 kişiye kadar görüntülü görüşme imkanı sunan Messenger Rooms'u, tüm dünyada kullanıma sundu.

Zoom rakibi Messenger Rooms herkese açıldı!

Dünyaya hızla yayılan koronavirüs salgını ile birlikte, hızla yükselişe geçen görüntülü görüşme uygulamalarının başına Zoom geliyor. Tahmin edeceğiniz gibi Zoom'un bu başarısının ardından, diğer büyük teknoloji firmaları görüntülü konuşma uygulamaları için çalışmalara başladı. Bu anlamda en dikkat çeken şirket ise Facebook oldu. Facebook görüntülü konuşma uygulaması Messenger Rooms'u tüm dünyada kullanıma sundu.

Messenger Rooms herhangi bir süre kısıtı olmadan 50 kişiye kadar görüntülü görüşme imkanı sunabiliyor. Ayrıca Zoom ve Houseparty gibi uygulamalara alternatif oluşturacak olan Messenger Rooms'u kullanabilmek için bir Facebook hesabınızın olması da gerekmiyor. Messenger'da bir oda oluşturabilmek için yalnızca oturum sahibinin bir Facebook hesabının olması yeterli.

Messenger Rooms'daki katılımcı konusu, Zoom ile oldukça benzerlik gösteriyor. Zira oda sahibinin paylaşmış olduğu bağlantı linki ile, herkes tarayıcılarından görüşmeye katılabiliyor. Bunun yanında Konukları tıpkı WhatsApp'da olduğu gibi bir davet bağlantısı paylaşarak da odaya dahil edebilmek mümkün.

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi katılımcı sayısı sadece 50 kişi ile sınırlı olacağından, Messenger Room üzerinden dünya çapında izlenen, konserler, fan buluşmaları ve konferanslar düzenlemek mümkün olmayacak. Zira uygulamanın amacı, küçük grupların uzaktan etkileşimle toplantılar yapabilmesini sağlamak.

Ek olarak şunu da belirtmekte fayda var; uygulama gizlilik ve güvenlik noktasında da çeşitli kontroller sunuyor. Bir oda oluşturulduğunda odayı kimlerin görebileceğinin ve kimlerin odaya katılabileceğinin denetimini sağlamanız mümkün. Ancak bu yetkileri sadece odayı oluşturan kişiye bırakıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.