1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. iPhone 12 tanıtım tarihi hakkında üzen açıklama!
iPhone 12 tanıtım tarihi hakkında üzen açıklama!

iPhone 12 tanıtım tarihi hakkında üzen açıklama!

Apple meraklıları iPhone 12 tanıtım tarihini heyecanla beklerken, şirketin tedarikçilerinden Broadcom'un CEO'su şok bir açıklamada bulundu!

A+A-

Teknoloji dünyasının dev şirketi Apple, koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen üreticilerin başında geliyor. Hatırlayacağınız üzere ABD merkezli akıllı telefon üreticisinin popüler iPhone modelleri, salgın sonrasında hayal kırıklığı yaratan satış rakamları elde etmişti. Her ne kadar iPhone SE 2020 sayesinde bu biraz telafi edilse de, şirketin kar oranları anlamında büyük düşüş yaşadığı ifade edilmişti. Koronavirüs vakaları özellikle Avrupa ülkelerinde hafif azalma eğilimine girince, iPhone 12 ailesine dair umutlar da arttı. Ancak Apple tedarikçilerinden Broadcom'un CEO'su, herkesi şok eden açıklamalarda bulundu.

iPhone 12 tanıtım tarihi hakkında üzen açıklama!

Her yıl Eylül ayında tanıtılması neredeyse bir gelenek haline gelen iPhone modellerinin tanıtım tarihi, bu yıl ertelenme riski ile karşı karşıya. Üstelik bu iddianın sahibi de boş bir kişi değil: ABD menşeli şirketin tedarikçilerinden birisi olan Broadcom'un CEO'su Hock Tan. Daha önce bu konu hakkında çıkmış olan söylentilerin gerçeğe dönüşebileceğini söyleyen Hock Tan, Apple’dan elde edecekleri gelirin de ciddi manada azalacağını ifade etti.

Peki ama iPhone 12 ailesinin tanıtım tarihi gecikirse bu gecikme ne kadar olur? Bu konuya da açıklık getiren Hock Tan, bahsi geçen gecikmenin birkaç haftayı bulabileceğini sözlerine ekledi. Yani görünüşe göre herhangi bir erteleme kararı sonucu telefonların tanıtımı Ekim ayını bulabilir. Ayrıca koronavirüs vakalarının azalması halinde bile iPhone 12 ailesine olan talep beklenenden az olabilir!

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.