1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'daki enkaz alanında: Buradan almamız gereken dersler var
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'daki enkaz alanında: Buradan almamız gereken dersler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'daki enkaz alanında: Buradan almamız gereken dersler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Kartal'daki enkaz alanına geldi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla'daki gemi indirme töreninin hemen ardından,arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Kartal'daki enkaz alanına geldi. Erdoğan, şu an çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'daki incelemelerin ardından şu açıklamayı yaptı:

'KARARLI ŞEKİLDE ATIMLARI ATACAĞIZ'

"Biz şimdi hastanede bir ziyaret yapacağız. Ondan sonra cenaze törenine katılacağız. Buradan almamız gereken bir çok dersler var. Ve buna göre de gerek başsavcımız, gerek savcılar, gerek bilirkişi heyetleri, bütün bakan arkadaşlarım, AFAD hepsi çalışmalarını sürdürüyor. Ondan sonra bizler de oturacağız. Değerlendirmesini yapacağız ve atılması gereken adımları atacağız."

'KENTSEL DÖNÜŞÜME MİLLETÇE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM'

Enkaz alanının ardından hastanede yatanları ziyaret eden Erdoğan kaçak yapılara vurgu yaparak "Buna artık ben afet demeyeceğim çünkü bu bir afet değil. Bu aslında ne yazık ki yıllardır konuştuğumuz, söylediğimiz özellikle bu bina yapımlarında kullanılması gereken malzemeler konusu, binaların yapıldığı yerle ilgili atılması gereken adımlarda zemin etüdleri ve bu etüdlere dikkat edilmeden maalesef yapılan inşaatlarda zaman zaman yaşadığımız çok ciddi sıkıntılar var. Ranta yönelik, daha çok para kazanmaya yönelik kaçak yapılan bu işlerle, şu anda tabii bu bölgede çok ciddi bir sıkıntıyı yaşadık" dedi.

Kentsel dönüşümün desteklenmesi gerektiğini belirten Erdoğan "Bundan sonraki süreçte iktidarımızın kentsel dönüşüm, değişim diye ortaya koyduğu teze, milletçe de sahip çıkmamız lazım" şeklinde konuştu. 

CENAZE TÖRENİ

Erdoğan daha sonra çöken binada hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katıldı ve "Aslında şu anda musallada bize nasihatte bulunuyorlar. Buradan bizim de nasibimizi almamız lazım. Adımlarımızı da buna göre atmamız lazım. Temenni ediyorum ki biz buradan vaaz-u nasihati alıp, geleceğimizi de buna göre inşallah tayin ederiz, belirleriz" ifadelerini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.