1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın, bu ülkeye gerçek anlamda adaleti ve demokrasiyi getireceğiz"
"Hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın, bu ülkeye gerçek anlamda adaleti ve demokrasiyi getireceğiz"

"Hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın, bu ülkeye gerçek anlamda adaleti ve demokrasiyi getireceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili olarak "Ne olursa olsun, hangi bedel, hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın, bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi getireceğiz" dedi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay'da kesinleşen cezasının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda okunması sonucu vekilliği düşürülen Enis Berberoğlu'yla ilgili konuştu.

Kişisel Twitter hesabında videolu paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun milletvekilliğinin haksız yere ve hukuka, Anayasa'ya aykırı şekilde düşürüldüğünü söyledi.

"Enis Berberoğlu ne yaptı? Saygın bir gazeteci Berberoğlu. Saygın bir siyasetçi. Türkiye'yi bilen, Türkiye'nin koşullarını, tarihini bilen değerli bir insan Enis Berberoğlu" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Haksız, adaletsiz yere mahkum edildi. Demokrasinin, adaletin olmadığı yerde bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. CHP olarak biz, koşullar ne olursa olsun, demokrasiyi, hakkı, hukuku ve adaleti sonuna kadar savunacağız. Daha önce söylemiştim, 'Bu memlekete gerçek bir demokrasi gelinceye kadar mücadele edeceğiz. Bu memlekete hak, hukuk ve adalet gelinceye kadar, sonuna kadar mücadele edeceğiz.' diye. Yine söylemiştim, 'Bu mücadelede eğer bir bedel ödenecekse o bedeli önce CHP'liler ödeyecektir.' diye. Enis Berberoğlu, o bedeli ödeyenlerden birisidir."

Berberoğlu'nun Yargıtay kararından sonra tekrar milletvekili seçildiğini ve 'haksızlığın giderilmesi' için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın 83. maddesinde "Tekrar seçilen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma, Meclis'in yeniden dokunulmazlığını kaldırmasına bağlıdır" denildiğini belirtti.

Maddenin çok açık olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu maddenin de gereği yapılmadı çünkü adaletin olmadığı yerde hukuk da Anayasa da olmuyor. Adaletin olmadığı yerde TBMM vesayetten kurtulamıyor. Adaletin olmadığı yerde yargı vesayet altında. Benim bu millete bir sözüm var. Ne olursa olsun, hangi bedel, hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın, bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi getireceğiz. Bunda kararlıyız. Bedeli ne olursa olsun, bu bedeli ödemeye de razıyız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.