1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Google'a rekor para cezası!
Google'a rekor para cezası!

Google'a rekor para cezası!

Japonya'daki reklam faaliyetlerini Singapur üzerinden yöneten ve böylece gelirlerini Japonya'da vergilendirmeyen Google'a 9.2 milyon dolar ceza kesildi.

A+A-

Teknoloji devlerinden Google, Japonya'daki 32 milyon dolarlık reklam gelirlerini vergilendirmemesi nedeniyle 9.2 milyon dolarlık bir cezaya çarptırıldı. Nikkei Asian Review'da yer alan habere göre Google Japonya, reklamları denetlerken, vergilendirmenin daha düşük olduğu Singapur'da ise reklam gelirleri kayıt altına alınıyor.

Google'ın Japonya'daki reklam faaliyetlerini Singapur için destek operasyonu olarak göstermesi ve Japon reklam verenlerin Google Singapur ofisine ödeme yapmaları sebebiyle cezalandırılırken, şirketten konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Google verilen cezayı kabul ettikten sonra, 2016 yılı sonu finansal raporlarını revize etti.

Google'a rekor para cezası!

Buna ek olarak geçtiğimiz günler Rekabet Kurulunca, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti, Google International LLC, Google LLC ve Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Google'ın genel arama hizmetlerine yönelik yaptığı algoritma güncellemeleri ve Adwords reklamları ile hakim durumunu kötüye kullanarak teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Bu kapsamda, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti, Google International LLC, Google LLC ve Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. hakkında soruşturma açılması kararlaştırıldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.