1. HABERLER

  2. ULAŞTIRMA

  3. İBB Bilim Kurulu'ndan İstanbul Valiliği'ne öneri
İBB Bilim Kurulu'ndan İstanbul Valiliği'ne öneri

İBB Bilim Kurulu'ndan İstanbul Valiliği'ne öneri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilim Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası tüm dünyada ulaşım sorununun çözümüne yönelik yeni arayışlara girildiğini belirtti.

A+A-

İstanbul’da günlük yolcu sayısının, toplu taşımada 7-8 milyon; minibüs, taksi, dolmuş ve servis araçları da eklendiğinde 10 milyonun üstüne çıktığına dikkat çeken İBB Bilim Kurulu, ulaşımda yoğunluğun daha çok mesai başlangıcı ve bitiminde yaşandığının altını çizdi.

Yeniden açılım sürecinde, yolcuların yüzde 15’inin kişisel araçlarını tercih edeceği düşünülse dahi, toplu taşıma araçlarında uygun sosyal mesafe koşullarının korunmasının mümkün olamayacağını vurgulayan kurul, temas süresi ve yoğunluğunun bulaşmayı arttırdığını belirtti.

Kurul, İstanbul Valiliği’ne aldığı tedbirlere ek olarak farklı mesai saati ve ayrı şerit uygulama önerilerini tekrarladı. Kurul şu uyarılarda bulundu:

"İlk önerimiz, farklı mesai saati uygulaması. Günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatlerinin çeşitli kamu kurumları ve özel kuruluşlarda farklı şekilde düzenlenmesi ile araçlardaki yolcu sayısı ve trafik yoğunluğu önemli ölçüde azalacaktır.Bu önlem, birçok Avrupa ülkesinde normal koşullarda bile başarıyla uygulanmaktadır

İkinci önerimiz ise ayrı şerit uygulaması. Zirve saatlerde, yoğun güzergahlardaki karayollarında, birer şerit sadece toplu taşıma araçlarına tahsis edilmelidir. Bu uygulamanın kamu yönetimi tarafından sıkı denetimi de toplu taşıma içindeki yolcuların temas sürelerini azaltarak önemli ölçüde bulaş kontrolü sağlayacaktır.

Diğer alınan önlemlere ek olarak ilimizde, bu iki önlemin de salgın tamamen sonlanana kadar gündeme alınması gereğini bilginize sunarız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.